About Me

aboutme_andreasWho am I?

Hi! Welcome to my site – I’m glad you stopped by.

I’m a 35 years old hobby photographer from Norway. While I enjoy taking photographs of lots of stuff, I especially enjoy urbex photography and taking pictures of derelict and abandoned places. The beauty of old and decayed places fascinate me. This blog page contain pictures and text from trips I have done to abandoned places around the world.

Here is a ‘Guest of the month interview’ at talkurbex.com with me.

Pictures of me.

My first time on Tv2.

Flickr photo stream with my pictures. 

Hope you like my blog.

Do not use my pictures without permissions in written forms or on commercial web pages. On personal blogs and non commercial web pages you can use the pictures in, but please mention the source.

Follow me

Homepage: AndreasS photography and cg visualization

Facebook: Andreas S photography

Flickr: http://www.flickr.com/photos/norue/

Twitter: https://twitter.com/#!/mrnorue

Youtube: http://www.youtube.com/user/MrNorUe/videos

Vimeo: http://vimeo.com/user7296605

Tumblr: http://uexplorer.tumblr.com/

500px: http://500px.com/andreass

1x.com: http://1x.com/artist/andreass/photos

Contact form

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

 

 

38 thoughts on “About Me

  1. Hei,

   Ja har tenkt meg dit. Skal være endel ubrukte bygg der. Men det er såvidt jeg vet ikke like lett å komme inn i som på Lier og heller ikke så forfallent. Men noen utenfra bilder håper jeg kommer etterhvert.

   🙂

 1. Hei!

  Bra artikkel fra Kypros.
  Kan du gi meg en nærmere beskrivelse av hvor check point Famugusta ligger.
  Har tidligere brukt Ledra Palace overgangen i Nicocia.

  Mvh
  Arild

 2. Hei!

  Jeg bodde på hotell i Fig Tree Bay og byen Pernera. Helt på østkysten. Derfra ble jeg med på guidet tur og vi kjørte felles minibuss. Turoperatøren hadde ordnet alt av papirer og tilatelser på forhånd. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke fikk med meg nøyaktig navnet på check pointen. Vi kjørte nordover mot Paralimni og kanskje littegrann mot vest. Vi kjørte ihvertfall ikke så langt som Nicosia. Det var nok en av de brittisk kontrollerte overgangene, Black Knight eller Pergamos, men er ikke sikker. Beklager dårlig svar.

  mvh meg

 3. Morsom side!
  Et tips:
  Rustan Leir er et luftvern anlegg utenfor Asker. Dette var et av 4 anlegg basert på rakkettsystemet NIKE. Masse gamle bygninger og anlegg. Området er inngjerdet.
  Søk på “asker Leir” på wikipedia, så finer du mer info.

  1. Hei! Hyggelig du likte siden. Tusen takk for tips! Dette området hadde jeg ikke hørt om så det er absolutt noe jeg bør se nærmere på. 🙂

 4. Hei
  Skikkelig gøy med denne siden, som jeg kom inn på via “Kystfort”
  Jeg har også tenkt mange ganger og sjekke og fotografere forlatte ting (bygninger) osv.
  Men det er en av de tingene det aldri har blitt noe av, enda jeg tenker på det hver gang jeg ser en forlatt bygning eller noe annet lignende.
  Denne siden skal i hvertfall legges i “Favoritter”
  E.D.

 5. Har et par tips. Ingen er noen spektakulære, de er med på linje med de forlatte husene som du har besøkt. Disse stedene har jeg kun kjørt forbi, så ta opplysningene med en liten klype salt.

  1)Hvis du kjører fra Fetsund til Rakkestad, kommer du til et kryss som heter Rammstad krysset. I nærheten der er noe som jeg tror er et nedlagt hønseri.

  2) I Mjøndalen er det en fabrikk som virket veldig nedlag. Ganske stor, og rett ved siden av veien.

  3) I Øvre Eiker er det en forlatt gård kanskje 100 meter fra veien.

  Venter spent på bilder fra disse stedene 😛

 6. Det er et forlatt, gammel forfallent to-etasjes hus med kjeller på Skullerud med mye skrot. Rett ved Langerud Sykehjem så går man litt innover og ligger på høyre side av veien. Litt usikker på om nabohuset eier dette området, har spottet en ganske creepy som-tatt-ut-av-en-skrekkfilm-dude uttafor som hveste og ser helt forstyrra ut, skremte meg litt i fra å besøke stedet på nytt.

 7. Hejsan!

  Gillar verkligen din sida! Superfina bilder! Jag lurar på detta huset på skullerud, vet du om det är möbler därnne? Är det helt gammelt och slitt? svårt att finna fram till? Jag letar nämligen efter ett gammelt slitt lokale som inte ligger alltför långt bort från oslo. Vi skall ha en tv-inspilling och har som dröm Lier psykiatriske, men det blir litt langt för oss att dra. Så om någon har tips på var det skulle kunna finnas ett sådant sted blir jag glad för tips!

  mvh Louise

  1. Hei!

   Har ikke vært og sett på dette huset enda men skal prøve å få det til snart. Kanskje tipseren over kan svare. Ellers er jeg jo på konstant leting etter slike steder selv, men vet ikke helt om de stedene jeg har vært passer til tv-innspilling. Kommer jo helt ann på hva dere skal filme.. bolighus, eller lager eller annet. Lier er jo kjempeflott. Er ikke så langt fra Oslo egentlig.

 8. Hei,
  kom over et hus ved Frognerkilen i våres som så veldig nedslitt ut, og som på meg virket forlatt. Det var store sprekker i muren, tomme vinduer, slitte dører og ustelt hage der. Gikk bort og tittet på dørklokka for å se om det stod noe navn der, og det gjorde det faktisk.

  http://www.gulesider.no/kart/#lat%3D6643355.94464%26lon%3D594800.90961%26zoom%3D17%26layers%3D00B00%26q%3Dfrognerkilen%26offset%3D0%26userLon%3D594789.9614388908%26userLat%3D6643353.808390437%26tab%3Daddress

  Selv er jeg forsåvidt ganske opphengt i gamle forlatte bygninger, men har vel ikke akkurat “gutsen” til å sjekke opp ting, spesielt hvis jeg er litt i tvil om det virkelig er forlatt eller ikke.
  Men jeg vil tro det er verdt å sjekke dette huset ut, det skilte seg veldig ut blandt alle de andre flotte og velstelte husene i dette området.

  1. Kult tips. Det ser veldig nedslitt ut ja. Og det kommer ikke opp navn på beboere når man søker på telefonkatalogsider, men så det var lys i ett vindu i øverste etasje der idag så noen holder tydligvis til der. Skal undersøke det litt mer. 🙂

 9. Ja, når jeg var der var det lyst ute, og vurderte å komme tilbake når det var blitt mørkt for å se om det var lys i vinduene, men det ble det aldri noe av.

  Bygget avmerket på kartet under på Galgeberg er også rimelig nedkjørt, ser at taket er i ferd med å kollapse, og det har blitt satt høye gjerder rundt bygget. Ironisk nok ligger det rett intill en barnehage.
  Har ikke sjekket mulighetene for å komme seg inn i huset, og for å være ærlig syns jeg det ser i overkant utrygt ut også, hehe.

  http://www.gulesider.no/kart/;jsessionid=fvl4CRL7tQW60xEW1u#lat%3D6642466.0563%26lon%3D599485.64727%26zoom%3D17%26layers%3D00B00%26id%3Da_10000456644%26offset%3D0%26userLon%3D599464.9525502209%26userLat%3D6642486.61750608%26tab%3Daddress

 10. Hvis du skal til Galgeberg, kan du jo ta turen innom Arnljot Gellines vei 5 a og b. Det er to tyskerbrakker som har blitt brukt som hybler for lærlinger og andre ansatte på Kværner, men har stått tomme siden Kværner ble lagt ned. Det står også et tomt hus på hjørnet av Opplandsgata og Strømsveien som eieren er pålagt pusse opp, men som har stått og forfalt i flere tiår.

 11. hei..kult og se andre med samme fetish som meg;)har enda ikke kommet over noen steder som virkelig har fasinert meg,bortsett fra da selvfølgelig Lier Psykriatiske. Det var et sted med masse stemning,sjel og en helt spektakuler arkitektur som viser tidsepoken godt.Syns det er vanskelig og slå spenningen og iveren av og gå rundt i de byggene der,så har derfor ikke fått gjort så mye mere med det,men er stadig på søken etter forlatte bygg og hus.fin side:) ta gjerne en titt på mitt besøk fra Lier på Thormod.net og legg igjen en kommentar i gjesteboka for og høre din mening

  Mvh Thormod.

  1. Hei! Enig med deg, har enda til gode å finne noe som slår stemningen og størrelsen på Lier. Målet mitt er å lage en stor og god samling norske forlatte steder. Pluss at jeg prøver å skrive litt historie og fakta om stedene. Jeg finner jo litt småtterier her og der og får endel tips, men det slår ikke de store utenlandske stedene. Selvom jeg prøver å holde meg til det norske, er det utlandet som lokker mest for tiden. Sverige, London, Belgia, Ukraina, Polen osv…

   Veldig fin side du har også. Likte den stumfilmen fra Skar leir! Du fikk det til å virke ganske skummelt der faktisk. Vært der to ganger selv, men ser at det er endel jeg ikke har fått med meg der. Flott fra Lier også.

   Driver og vurderer i disse dager om jeg skal gå vekk fra wordpress og gå over til eget domene med hjemmeside istedet. Litt missfornøyd med galleri opplegget, eller mangel av det, på wordpress. Veldig tungvindt å klikke på et bilde og trykke tilbake før man trykker seg inn på neste bilde osv.

 12. Langs Sagelva, imellom Lillestrøm og Strømmen står et gammelt forlatt sagbruk. (“Sagdalsveien 42”) Det er 3 etasjer, med tomme haller og ganger. Stedet er helt tomt, foruten litt søppel som er kostet opp i hauger, og et pornoblad som er revet i filler i en av etasjene. Tror ikke det er noe slags vakthold der, og det har et stort hull i veggen som er umulig å gå glipp av 😛 Så egentlig bare å rusle inn.

 13. Flott webprosjekt dette! Slikt som dette har jeg i mange år tenkt å sette i gang med sjøl; dokumentering av forfalne bygg og kjøretøyer. Kjekt å se at andre tenker det samme!

  Tips: Litt vest for Oslo står det to, tre, kanskje fire fine gamle brannbiler parkert på linje langs fortauet utenfor storsenteret Maxbo Vækerø. Hver gang jeg suser forbi der ergrer jeg meg over at jeg aldri husker å labbe ned dit å ta bilder av dem 🙂

  Fortsett å lete og knipse! Følger deg på RSS.

  1. Ja de brannbilene har jeg sett flere ganger. Kanskje jeg burde tittet nærmere på dem. Har vel vurdert dem til å ikke være helt forlatt, men rimelig stillestående er de ihvertfall. Stått der lenge. 🙂

 14. Har også hørt dette om Youngstorget. Vet ikke om det bare er en myte, men hadde vært utrolig spennede ihvertfall. Jeg kan tenke meg at inngangen er inne i en av de store gamle bygningene rundt torget. Noen som vet noe mer om dette?

 15. Hei der..

  Føyer meg bare inn i rekken av dem som roser denne siden..

  Som deg er jeg en hobbyfotograf og som fler, interesse for slike forlatte og forfalne steder som du så bra beskriver og deler med andre !

 16. Hei!

  Jeg har forsøkt meg litt med google maps for å finne steder. Tror man kan finne noen spennende steder på den måten.

  Vet du om det finnes stengte togstasjoner på jernbanenettet som kunne trengt et besøk?

  1. Jeg har også forsøkt meg litt på det. Også satelitt kartene på finn.no og gulesider osv er greie. Hvis det er tydelig at tak er ødelagte og at stedet ikke har noen adresse (ihvertfall at det ikke står no tall over bygningene i vanlig kart modus) er det tegn på forlatte bygninger som bør undersøkes. Eksempel; Bygget på piren ytterst ved Bjørvika, “Sukkerbiten”. På finn.no/kart ser man ingen nr, altså ingen adresse = forlatt.

   Ved Kornsjø i Halden er det ihvertfall en svingskive og et togstall bygg som ser litt ubrukt ut på satelittfoto. Har ikke fått dratt dit enda.

 17. Det står ett tomt hus i hausmannsgate 42. Det kan være litt porblematisk å komme seg inn. Men det er da ett eksempel på hva EBY ved Oslo komune velger å beruke resurser på.

 18. Hei hei! Takk for mail. Svar er sendt. Strålende nettside. Morsomt med gamle/forlatte hus. Har mange ganger tenkt meg til Lier selv, men ikke kommet så langt enda.. hehe
  Morsomt med KB-Senteret da jeg er opprinnelig fra stedet selv. Husker faktisk den gangen det var åpent…
  Skal følge med nettisden din og se på flotte bilder.

  mvh
  Morten

 19. Må bare spørre, hvordan er det å komme inn på Dikemark og Lier? har sykt lyst til å dra men har hørt at politiet patruljerer stedene.

  KB-Senteret er forresten umulig å komme inn i uten å ødelegge noe/sette igang alarmen. Var der for en stund siden og det var satt opp (nylig) noen nye elektrobokser som førte inn i bygget, sannsyneligvis til alarm.

 20. Hvis du skal inn på KB-senteret må du nok ta kontakt med Thon 😛

  Er fast bruker på Freak.no (nye adressen til NFF) så har lest en del der, tenkte bare å sjekke med deg siden du har vært der en tur 😛

  Blir nok en tur til Skar eller Sukkerbiten idag 😀

 21. Hei!

  Så flotte bilder fra utrolig spennende steder! Jeg var på Lier Psykiatriske senest i dag for å se det med egne øyne. Fantastisk fotolocation!

  Jeg har et spørsmål angående den forlatte volvoen som står på en øy i oslofjorden. Er det mulig å få en mer spesifikk plassering på den om man spør pent? Den hadde vært perfekt som bakgrunn for noen bilder jeg har lyst å gjøre litt utpå våren.

  På forhånd takk 🙂

 22. Your website and photography are amazing! I took a look through several of your posts and I appreciate the amount of effort that you went through in describing the locations even though there were photos involved.

  I am finding it very difficult to locate an email subscription button on the site though, that may be a useful feature to implement, or at least make more apparent.

  1. Thanks for your comment. 🙂 I just added a subscription button now. Thanks for reminding me. I have just changed domain on the site and had to change the theme etc. Hope it’s working.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *